FBB Facilitair Bedrijf Binnenmaas

Marmoleum vloer schoonmaken

Uw Marmoleum vloer weer als nieuw

Een Marmoleum vloer gaat, mits juist onderhouden, makkelijk 40 jaar mee. Regelmatig onderhoud zorgt er voor dat uw Marmoleum vloer er mooier uitziet. Het voorkomt verkleuring en permanente vervuiling.

Wij hebben ruime ervaring met het onderhouden van Marmoleum vloeren en brengen ook uw vloer graag weer in topconditie. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden voor het onderhoud van uw Marmoleum vloer, zodat u de volledige levensduur van uw Marmoleum vloer kunt genieten.

Waslaag verwijderen Marmoleum

Tijdens een kleine onderhoudsbeurt verwijderen we een gedeelte van de oude waslaag van het Marmoleum, waarna we de vloer voorzien van twee nieuwe waslagen. U kunt er voor kiezen om deze nieuwe waslagen te laten polimeren (poetsen) voor extra glans.

Recoaten Marmoleum

Tijdens een grote onderhoudsbeurt aan de Marmoleum vloer, ook wel recoaten genoemd, verwijderen we alle oude waslagen en vervuilingen. Vervolgens polijsten we het Marmoleum en verzegelen de vloer middels een sealer, zodat er geen vuil meer in het kurk kan trekken. Bovenop de sealer komen twee waslagen, die we desgewenst polimeren (poetsen) voor extra glans.

Wat is Marmoleum?

Marmoleum is een mengsel van kurk, houtmeel en kleurpigment, gebonden door geoxideerde lijnolie. Het geheel wordt aangebracht op een laag van jute of voorbewerkt vilt. Marmoleum is slechts enkele millimeters dik en enorm slijtvast.

Marmoleum of linoleum?

Marmoleum is een merknaam van het bedrijf Forbo Flooring Systems. Het oorspronkelijke product heet linoleum. De merknaam Marmoleum is echter zo ingeburgerd dat veel mensen het product linoleum standaard de naam Marmoleum geven.

Toepassing Marmoleum

Marmoleum wordt veel gebruikt in het interieur van woningen, kantoren, ziekenhuizen, restaurants, hotels etc..
Ziekenhuizen gebruiken vaak Marmoleum vanwege de bacteriostatische eigenschappen. Bacteriën kunnen zich op een Marmoleum vloer niet of nauwelijks verder ontwikkelen.

Schoonmaakmiddel Marmoleum

Gebruik voor het schoonmaken van een Marmoleum vloer nooit een agressief schoonmaakmiddel. Hiermee wordt de lijnolie, één van de basiselementen van Marmoleum, verwijderd. Een speciaal voor Marmoleum ontwikkeld schoonmaakmiddel zorgt er voor dat de vloer een beetje vettig blijft.

Geschiedenis Marmoleum:

Het huidige Marmoleum is een uitvinding die gedaan is tussen 1860 en 1863 door de Schot Frederick Walton. Marmoleum is de vervanger van Kamptulicon dat in Engeland van 1844 tot 1860 werd gebruikt als vloerbedekking. Deze vloerbedekking werd vervaardigd uit stoffen als gemalen kurk, rubber, verschillende gomsoorten en niet geoxideerde lijnolie. Vanwege een behoorlijke prijsstijging van de grondstof rubber, werd het rubber vervangen door geoxideerde lijnolie en ontstond Marmoleum.

De eerste Nederlandse Marmoleumfabriek werd in 1899 opgericht in Krommenie. Daar begon de productie van het product linoleum met de succesvolle merknaam Marmoleum. Sinds 1968 is de Marmoleumfabriek uit Krommenie onderdeel van de Swiss Forbo-groep.

Meer informatie over het onderhoud van Marmoleum vloeren? Neem telefonisch contact met ons op of mail ons.

FBB Facilitair Bedrijf Binnenmaas