FBB Facilitair Bedrijf Binnenmaas

Natuursteen vloer schoonmaken

Uw natuursteen vloer reinigen

Verschillende soorten natuursteen vloeren vragen om verschillende aanpak voor wat betreft schoonmaak. Graniet vloer, marmer vloer of leisteen vloer? Wij weten hoe we uw stenen vloer het beste kunnen reinigen. Met de juiste kennis en apparatuur brengen we uw vloer graag weer in topconditie, zodat u er lang van kunt genieten. Laat u vrijblijvend informeren over de beste oplossing voor uw graniet vloer, marmer vloer of leisteen vloer.

Schoonmaak graniet vloer

Graniet is een zeer harde steensoort opgebouwd uit kwarts, veldspaat en mica. Graniet vloeren zijn veelal gepolijst wat een hoogglans effect geeft. Bij beschadiging van de vloer, door bijvoorbeeld slijtage, kan opnieuw polijsten een perfecte methode zijn om de graniet vloer weer als nieuw te krijgen.

Schoonmaak marmer vloer

Marmer is een zuurgevoelige kalkhoudende steensoort. Kijk dus goed uit met het morsen van bijvoorbeeld wijn. Marmer wordt op verschillende manieren bewerkt. Een gepolijste hoogglans marmer vloer kan bij beschadiging door bijvoorbeeld slijtage veelal opnieuw gepolijst worden. Een gezoete ietwat ruwe marmer vloer kan worden voorzien van een coating, ook wel verzegeling genoemd. Hierdoor neemt de vloer geen vloeistof meer op en stoot hij vuil af, waardoor deze gemakkelijk is te reinigen. Daarnaast verbetert de coating de slijtweerstand en duurzaamheid van de glans van het marmer.

Schoonmaak leisteen vloer

Leisteen is de meest voorkomende natuursteen vloer, doordat de prijs per vierkante meter lager ligt ten opzichte van bijvoorbeeld marmer of graniet. Leisteen is opgebouwd uit klei en neemt daardoor betrekkelijk snel vloeistof op. Dit kan voorkomen worden de leisteen vloer te coaten, ook wel verzegelen genoemd. Hierdoor neemt de vloer geen vloeistof meer op en stoot hij vuil af, waardoor deze gemakkelijk is te reinigen. Daarnaast verbetert de coating de slijtweerstand en duurzaamheid van de glans van de leisteen.

Meer informatie over het reinigen van natuursteen vloeren? Neem telefonisch contact met ons op of mail ons.

FBB Facilitair Bedrijf Binnenmaas