FBB Facilitair Bedrijf Binnenmaas

Tapijt vloer schoonmaken

Uw vloer weer als nieuw

Het reinigen van tapijt kan op vele verschillende manieren denk bijvoorbeeld aan stofzuigen, uitkloppen, shamponeren, poederreiniging (host-methode), vloeistofreiniging (sproei-extractie), stomen of schrobben met behulp van een schrob-/zuigmachine. Welke manier van schoonmaken voor uw tapijt het beste is bespreken we graag met u.

Wij hebben ruime ervaring met het onderhouden van tapijt vloeren en beschikken over de juiste kennis en apparatuur om ook uw tapijt vloer weer in topconditie te brengen. Laat u daarom vrijblijvend informeren over de beste oplossing voor uw tapijt vloer.

Impregneren tapijt

Tijdens het productieproces van uw tapijt vloer is een beschermlaag aangebracht door de fabrikant. Door reiniging van uw tapijt vloer kan deze beschermlaag verwijdert zijn. Wij kunnen deze beschermlaag opnieuw op uw tapijt vloer aanbrengen. Geïmpregneerde tapijt vloeren nemen namelijk niet of minder makkelijk vloeistoffen op en blijven daardoor langer mooi.

Sproei-extractie tapijt vloer

Bij deze manier van tapijt reinigen wordt verwarmd water onder geregelde druk in het tapijt geïnjecteerd en vervolgens direct weer krachtig uit het tapijt gezogen. Hierdoor worden zowel kleine als grotere vuildeeltjes uit de tapijt vloer gespoeld.

Host-methode tapijt vloer

Middels tapijtreinigingspoeder, die in de polen van de vloerbedekking worden gewerkt, wordt de tapijt vloer gereinigd. Het reinigingspoeder bevat oplosmiddel voor het vuil wat geabsorbeerd wordt in de korrels. Na het inwerken wordt de poeder weer uit het tapijt gezogen.

Wat is tapijt?

Tapijt of karpet is een vloerbedekking opgebouwd uit textiel. De grondstoffen voor tapijt zijn wol, katoen, sisal of een chemische samenstelling genaamd kunstgaren. Tapijt is vervaardigd door de polen te bevestigen op jute of een kunststof drager ze worden geknoopt geweven of verlijmd.

Meer informatie over reinigen van een tapijt vloer? Neem telefonisch contact met ons op of mail ons.

FBB Facilitair Bedrijf Binnenmaas