VLOER REINIGEN

Vloeren reinigen/coaten

Uw vloer weer als nieuw

Door uw linoleumvloer, gebakken tegels of natuursteen te coaten komt er een beschermlaag over. Deze beschermt niet alleen tegen slijtage, maar zorgt er ook voor dat de vloer minder snel vies wordt. Groot voordeel is dat de vloer makkelijker schoon te maken is, doordat hij gladder is. Dit doen wij onder andere voor garagebedrijven, scholen en ziekenhuizen, maar ook voor particulieren. Wij werken met professionele schoonmiddelen en -machines.

Frituurvet laten vallen op uw antieke vloer? Of is uw garagevloer door de jaren heen erg vervuild? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat uw vloer weer als nieuw eruit ziet. Of we bieden u een passend advies aan.

Voor het reinigen van onderstaande vloeren bent u bij ons aan het juiste adres:

 

Linoleum Vloer

Linoleum vloer schoonmaken

Uw vloer weer als nieuw
Een linoleum vloer gaat, mits juist onderhouden, makkelijk 40 jaar mee. Regelmatig onderhoud zorgt er voor dat uw linoleum vloer er mooier uitziet. Het voorkomt verkleuring en permanente vervuiling.

Wij hebben ruime ervaring met het onderhouden van linoleum vloeren en brengen ook uw vloer graag weer in topconditie. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden voor het onderhoud van uw linoleum vloer, zodat u de volledige levensduur van uw linoleum vloer kunt genieten.

Waslaag verwijderen linoleum
Tijdens een kleine onderhoudsbeurt verwijderen we een gedeelte van de oude waslaag van het linoleum, waarna we de vloer voorzien van twee nieuwe waslagen. U kunt er voor kiezen om deze nieuwe waslagen te laten polimeren (poetsen) voor extra glans.

Recoaten lineoleum
Tijdens een grote onderhoudsbeurt aan de linoleum vloer, ook wel recoaten genoemd, verwijderen we alle oude waslagen en vervuilingen. Vervolgens polijsten we het linoleum en verzegelen de vloer middels een sealer, zodat er geen vuil meer in het kurk kan trekken. Bovenop de sealer komen twee waslagen, die we desgewenst polimeren (poetsen) voor extra glans.

Wat is linoleum?
Linoleum is een mengsel van kurk, houtmeel en kleurpigment, gebonden door geoxideerde lijnolie. Het geheel wordt aangebracht op een laag van jute of voorbewerkt vilt. Linoleum is slechts enkele millimeters dik en enorm slijtvast.

Linoleum of Marmoleum?
Marmoleum is een merknaam van het bedrijf Forbo Flooring Systems. Het oorspronkelijke product heet linoleum. De merknaam Marmoleum is echter zo ingeburgerd dat veel mensen het product linoleum standaard de naam Marmoleum geven.

Toepassing linoleum
Linoleum wordt veel gebruikt in het interieur van woningen, kantoren, ziekenhuizen, restaurants, hotels etc..
Ziekenhuizen gebruiken vaak linoleum vanwege de bacteriostatische eigenschappen. Bacteriën kunnen zich op een linoleum vloer niet of nauwelijks verder ontwikkelen.

Schoonmaakmiddel linoleum
Gebruik voor het schoonmaken van een linoleum vloer nooit een agressief schoonmaakmiddel. Hiermee wordt de lijnolie, één van de basiselementen van linoleum, verwijderd. Een speciaal voor linoleum ontwikkeld schoonmaakmiddel zorgt er voor dat de vloer een beetje vettig blijft.

Geschiedenis linoleum
Het huidige linoleum is een uitvinding die gedaan is tussen 1860 en 1863 door de Schot Frederick Walton. Linoleum is de vervanger van Kamptulicon dat in Engeland van 1844 tot 1860 werd gebruikt als vloerbedekking. Deze vloerbedekking werd vervaardigd uit stoffen als gemalen kurk, rubber, verschillende gomsoorten en niet geoxideerde lijnolie. Vanwege een behoorlijke prijsstijging van de grondstof rubber, werd het rubber vervangen door geoxideerde lijnolie en ontstond linoleum.
De eerste Nederlandse Linoleumfabriek werd in 1899 opgericht in Krommenie. Daar begon de productie van het product linoleum met de succesvolle merknaam Marmoleum. Sinds 1968 is de Linoleumfabriek uit Krommenie onderdeel van de Swiss Forbo-groep.

Meer informatie over het onderhoud van linoleum vloeren?  Vul het contactformulier in of bel met 06 – 42 21 24 84.

Marmoleum Vloer

Marmoleum vloer schoonmaken

Uw Marmoleum vloer weer als nieuw
Een Marmoleum vloer gaat, mits juist onderhouden, makkelijk 40 jaar mee. Regelmatig onderhoud zorgt er voor dat uw Marmoleum vloer er mooier uitziet. Het voorkomt verkleuring en permanente vervuiling.
Wij hebben ruime ervaring met het onderhouden van Marmoleum vloeren en brengen ook uw vloer graag weer in topconditie. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden voor het onderhoud van uw Marmoleum vloer, zodat u de volledige levensduur van uw Marmoleum vloer kunt genieten.

Waslaag verwijderen Marmoleum
Tijdens een kleine onderhoudsbeurt verwijderen we een gedeelte van de oude waslaag van het Marmoleum, waarna we de vloer voorzien van twee nieuwe waslagen. U kunt er voor kiezen om deze nieuwe waslagen te laten polimeren (poetsen) voor extra glans.

Recoaten Marmoleum
Tijdens een grote onderhoudsbeurt aan de Marmoleum vloer, ook wel recoaten genoemd, verwijderen we alle oude waslagen en vervuilingen. Vervolgens polijsten we het Marmoleum en verzegelen de vloer middels een sealer, zodat er geen vuil meer in het kurk kan trekken. Bovenop de sealer komen twee waslagen, die we desgewenst polimeren (poetsen) voor extra glans.

Wat is Marmoleum?
Marmoleum is een mengsel van kurk, houtmeel en kleurpigment, gebonden door geoxideerde lijnolie. Het geheel wordt aangebracht op een laag van jute of voorbewerkt vilt. Marmoleum is slechts enkele millimeters dik en enorm slijtvast.

Marmoleum of linoleum?
Marmoleum is een merknaam van het bedrijf Forbo Flooring Systems. Het oorspronkelijke product heet linoleum. De merknaam Marmoleum is echter zo ingeburgerd dat veel mensen het product linoleum standaard de naam Marmoleum geven.

Toepassing Marmoleum
Marmoleum wordt veel gebruikt in het interieur van woningen, kantoren, ziekenhuizen, restaurants, hotels etc..
Ziekenhuizen gebruiken vaak Marmoleum vanwege de bacteriostatische eigenschappen. Bacteriën kunnen zich op een Marmoleum vloer niet of nauwelijks verder ontwikkelen.

Schoonmaakmiddel Marmoleum
Gebruik voor het schoonmaken van een Marmoleum vloer nooit een agressief schoonmaakmiddel. Hiermee wordt de lijnolie, één van de basiselementen van Marmoleum, verwijderd. Een speciaal voor Marmoleum ontwikkeld schoonmaakmiddel zorgt er voor dat de vloer een beetje vettig blijft.

Geschiedenis Marmoleum
Het huidige Marmoleum is een uitvinding die gedaan is tussen 1860 en 1863 door de Schot Frederick Walton. Marmoleum is de vervanger van Kamptulicon dat in Engeland van 1844 tot 1860 werd gebruikt als vloerbedekking. Deze vloerbedekking werd vervaardigd uit stoffen als gemalen kurk, rubber, verschillende gomsoorten en niet geoxideerde lijnolie. Vanwege een behoorlijke prijsstijging van de grondstof rubber, werd het rubber vervangen door geoxideerde lijnolie en ontstond Marmoleum.
De eerste Nederlandse Marmoleumfabriek werd in 1899 opgericht in Krommenie. Daar begon de productie van het product linoleum met de succesvolle merknaam Marmoleum. Sinds 1968 is de Marmoleumfabriek uit Krommenie onderdeel van de Swiss Forbo-groep.

Meer informatie over het onderhoud van Marmoleum vloeren? Vul het contactformulier in of bel met 06 – 42 21 24 84.

Vinyl Vloer

Vinylvloer schoonmaken

Uw vinyl vloer weer als nieuw
Een vinyl vloer, in de volksmond ook wel bekend als zeil of pvc, is enorm duurzaam en gaat zo’n 20 jaar mee. Regelmatig schoonmaken zorgt er voor dat uw vinyl vloer mooi blijft. Het voorkomt verkleuring en permanente vervuiling. 
Wij hebben ruime ervaring met de schoonmaak van vinyl vloeren en onderhouden ook graag vloer, zodat u kunt genieten van een prachtige vloer.

Onderhoud vinyl vloer
Het onderhoud van een vinyl vloer bestaat hoofdzakelijk uit het regelmatig afnemen met een natte dweil of zwabber. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik zal de vinyl vloer met enige regelmaat (maandelijks / jaarlijks) met een speciaal schoonmaakmiddel gereinigd moeten worden. Wij adviseren u graag over de juiste reinigingsmiddelen voor uw vinyl vloer.

Wat is Vinyl?
Vinyl is een harde vloerbedekking gemaakt van polyvinylchloride (pvc). Over het algemeen is een vinyl vloer enkele millimeters dik. De vloerbedekking vinyl bestaat uit verschillende lagen, waarbij de bovenste laag over het algemeen een slijtvaste laag is van polyurethaan.

Meer informatie over het reinigen van een vinyl vloer? Vul het contactformulier in of bel met 06 – 42 21 24 84.

Tapijt Vloer

Tapijt vloer schoonmaken

Uw tapijt vloer weer als nieuw
Het reinigen van tapijt kan op vele verschillende manieren denk bijvoorbeeld aan stofzuigen, uitkloppen, shamponeren, poederreiniging (host-methode), vloeistofreiniging (sproei-extractie), stomen of schrobben met behulp van een schrob-/zuigmachine. Welke manier van schoonmaken voor uw tapijt het beste is bespreken we graag met u.
Wij hebben ruime ervaring met het onderhouden van tapijt vloeren en beschikken over de juiste kennis en apparatuur om ook uw tapijt vloer weer in topconditie te brengen. Laat u daarom vrijblijvend informeren over de beste oplossing voor uw tapijt vloer.

Impregneren tapijt
Tijdens het productieproces van uw tapijt vloer is een beschermlaag aangebracht door de fabrikant. Door reiniging van uw tapijt vloer kan deze beschermlaag verwijdert zijn. Wij kunnen deze beschermlaag opnieuw op uw tapijt vloer aanbrengen. Geïmpregneerde tapijt vloeren nemen namelijk niet of minder makkelijk vloeistoffen op en blijven daardoor langer mooi.

Sproei-extractie tapijt vloer
Bij deze manier van tapijt reinigen wordt verwarmd water onder geregelde druk in het tapijt geïnjecteerd en vervolgens direct weer krachtig uit het tapijt gezogen. Hierdoor worden zowel kleine als grotere vuildeeltjes uit de tapijt vloer gespoeld.

Host-methode tapijt vloer
Middels tapijtreinigingspoeder, die in de polen van de vloerbedekking worden gewerkt, wordt de tapijt vloer gereinigd. Het reinigingspoeder bevat oplosmiddel voor het vuil wat geabsorbeerd wordt in de korrels. Na het inwerken wordt de poeder weer uit het tapijt gezogen.

Wat is tapijt?

Tapijt of karpet is een vloerbedekking opgebouwd uit textiel. De grondstoffen voor tapijt zijn wol, katoen, sisal of een chemische samenstelling genaamd kunstgaren. Tapijt is vervaardigd door de polen te bevestigen op jute of een kunststof drager ze worden geknoopt geweven of verlijmd.

Meer informatie over reinigen van een tapijt vloer? Vul het contactformulier in of bel met 06 – 42 21 24 84.

Natuursteen Vloer

Natuursteen vloer schoonmaken

Uw natuursteen vloer reinigen
Verschillende soorten natuursteen vloeren vragen om verschillende aanpak voor wat betreft schoonmaak. Graniet vloer, marmer vloer of leisteen vloer? Wij weten hoe we uw stenen vloer het beste kunnen reinigen. Met de juiste kennis en apparatuur brengen we uw vloer graag weer in topconditie, zodat u er lang van kunt genieten. Laat u vrijblijvend informeren over de beste oplossing voor uw graniet vloer, marmer vloer of leisteen vloer.

Schoonmaak graniet vloer
Graniet is een zeer harde steensoort opgebouwd uit kwarts, veldspaat en mica. Graniet vloeren zijn veelal gepolijst wat een hoogglans effect geeft. Bij beschadiging van de vloer, door bijvoorbeeld slijtage, kan opnieuw polijsten een perfecte methode zijn om de graniet vloer weer als nieuw te krijgen.

Schoonmaak marmer vloer
Marmer is een zuurgevoelige kalkhoudende steensoort. Kijk dus goed uit met het morsen van bijvoorbeeld wijn. Marmer wordt op verschillende manieren bewerkt. Een gepolijste hoogglans marmer vloer kan bij beschadiging door bijvoorbeeld slijtage veelal opnieuw gepolijst worden. Een gezoete ietwat ruwe marmer vloer kan worden voorzien van een coating, ook wel verzegeling genoemd. Hierdoor neemt de vloer geen vloeistof meer op en stoot hij vuil af, waardoor deze gemakkelijk is te reinigen. Daarnaast verbetert de coating de slijtweerstand en duurzaamheid van de glans van het marmer.

Schoonmaak leisteen vloer

Leisteen is de meest voorkomende natuursteen vloer, doordat de prijs per vierkante meter lager ligt ten opzichte van bijvoorbeeld marmer of graniet. Leisteen is opgebouwd uit klei en neemt daardoor betrekkelijk snel vloeistof op. Dit kan voorkomen worden de leisteen vloer te coaten, ook wel verzegelen genoemd. Hierdoor neemt de vloer geen vloeistof meer op en stoot hij vuil af, waardoor deze gemakkelijk is te reinigen. Daarnaast verbetert de coating de slijtweerstand en duurzaamheid van de glans van de leisteen.

Meer informatie over het reinigen van natuursteen vloeren? Vul het contactformulier in of bel met 06 – 42 21 24 84.

Industrie Vloer

Schoonmaak industrievloer

Reinigen industrievloer
Industrievloeren zien er op het eerste gezicht veelal hetzelfde uit, maar niets is minder waar. Een voedingsmiddelenfabrikant stelt totaal andere eisen aan de industrievloer dan een constructiebedrijf of garagebedrijf. Slechts op één vlak zijn de vloeren met elkaar te vergelijken, de ondervloer is meestal van beton. De toplaag daarentegen varieert sterk.
Wij hebben ruime ervaring met het onderhouden/coaten van industrievloeren voor uiteenlopende doeleinden. We beschikken over de juiste apparatuur en begrijpen dat als het enigszins mogelijk is uw bedrijfsactiviteiten gewoon door moeten kunnen gaan. Graag bekijken we samen met u de beste oplossing voor het schoonmaken en/of onderhouden van uw bedrijfsvloer.

Coaten industrievloer

In industrieën waarin de hygiëne hoog in het vaandel staat passen we veelal een kunststof toplaag toe. Deze toplaag wordt aangebracht middels een gietproces of door een coating. Door het poreuze beton af te dichten neemt de vloer geen vuil meer op. Bacteriën, schimmels en andere vervuiling zijn hierdoor gemakkelijk te verwijderen.

Meer informatie over het reinigen of coaten van een industrievloer?Vul het contactformulier in of bel met 06 – 42 21 24 84.

Prijzen vloeronderhoud

Prijzen vloeronderhoud

Uw vloer weer als nieuw
Het schoonmaken van vloeren is maatwerk en prijzen kunnen dus variëren per situatie. Over het algemeen geldt hoe meer vierkante meters hoe lager de vierkante meter prijs. 

Neem u voor een concreet en passend voorstel contact met ons op.

Meer informatie over vloerreiniging en prijzen?  Neemt u voor een concreet en passend voorstel contact met ons op!